Natuurgeneeskunde


Natuur-filosofisch principe

De natuurgeneeskundige Joyce Vermeeren heeft bij haar behandelingsmethode altijd het natuur-filosofisch principe van Hippokrates als uitgangspunt. Dat richt zich primair op het totale welbevinden, zowel lichamelijk als geestelijk, van de patiënt. Omdat het in de natuurgeneeskunde gaat om het functioneren van het organisme in zijn totaliteit, richt de aandacht van de natuurtherapeut zich dan ook in de eerste instantie op de mens als geheel.

De patiënt om wie het gaat…

Als u een natuurlijke, individuele behandelingswijze voorstaat en/of bij de reguliere geneeskunde geen of onvoldoende baat hebt, is het zinvol een natuurgeneeskundige te consulteren. U mag echter niet zelfstandig een reguliere behandeling of medicatie afbreken maar dit altijd in overleg doen met de behandelende arts. Daarnaast is het zinvol een natuurgeneeskundige te consulteren voor advies over gezonde voeding en het eventuele nut van voedingssupplementen. Bij acute, ernstige klachten dient u altijd eerst uw huisarts te raadplegen.

Behandelwijze

Afhankelijk van de klacht en de natuurgeneeskundige diagnose kunnen de volgende behandelingen worden ingezet:

  • Adviezen over voeding(ssupplementen)
  • Geneeskrachtige kruiden en bloesemremedies
  • Massage: bindweefselmassage, klachtgerichte massage, lymfedrainagemassage, voetreflexmassage, Chinese gezicht-hoofdmassage, drukpuntmassage nek schouder- bovenrug, cupping.
  • Reinigings-vastenkuren individueel in de praktijk of in groepen tijdens kuurweken met massage, kleipakkingen, lever- en nierpakkingen om alle afvalstoffen te verwijderen.
  • Ondersteuning bij afvallen door middel van een dieet, voedingssupplementen en bindweefsel- en lymfedrainagemassage. Eventueel kan het afvallen ondersteund worden met acupunctuur en kruiden.

Therapeut: Joyce Vermeeren

Website: http://www.acupunctuurheiloo.nl

Adres

Chiron, Instituut voor Lichaam en Geest

Hoefsmid 3, 1851 PZ, Heiloo

Email: info@chironinstituut.nl

Tel: 06 20488126

Agenda

oktober 8, 2021

vrijdag, 8 oktober, 2021 om 13:30 - 16:30
Groepsopstelling Gezin van herkomst, vrijdag 8 okt

oktober 29, 2021

vrijdag, 29 oktober, 2021 om 13:30 - 16:30
Groepsopstelling Levensmissie, vrijdag 29 okt

november 19, 2021

vrijdag, 19 november, 2021 om 13:30 - 16:30
Groepsopstelling De manifestatie van jouw Werk, vrijdag 19 nov


Bekijk de volledige agenda »

Nieuwsbrief

    Copyright © Chiron | Ontwikkeld door Specialist in Websites