Klankconcerten en meditaties


Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat klanken bij kunnen dragen aan algehele welzijn. Hoe werkt dat dan?

Alles is trilling, heeft een frequentie. Als je helemaal in balans bent, dan heb je een bepaalde frequentie. Als je uit balans bent, is je frequentie verlaagd. Voeg je daar een klank met een hogere frequentie aan toe, dan zal jouw lichaam mee gaan resoneren met die hogere frequentie. Het werkt eigenlijk hetzelfde als met stemvorken. Als je twee identieke stemvorken hebt en je slaat de ene aan dan gaat de andere meetrillen zonder dat je deze aangeslagen hebt.

Het effect van woorden en muziek op waterkristallen

Watergeheugen laat zien hoe onze eigen intenties de materiële wereld kunnen veranderen. Dit is aangetoond door Dr. Masaru Emoto, die studies heeft uitgevoerd die aantonen hoe eenvoudige intenties door middel van geluid, emoties en gedachten de manier waarop water kristalliseert dramatisch kunnen beïnvloeden. In de jaren negentig voerde Dr. Masaru Emoto een reeks experimenten uit om het fysieke effect van woorden, gebeden, muziek en omgeving op de kristalstructuur van water te observeren. Emoto liet fotografen foto’s maken van water nadat ze waren blootgesteld aan de verschillende variabelen en vervolgens waren ingevroren zodat ze kristallijne structuren zouden vormen. De resultaten waren een echte eye opener. De wetenschap van Cymatics in water illustreert dat wanneer geluidsfrequenties door een bepaald medium zoals water, lucht of zand bewegen, dit direct de fysieke structuur van de materie verandert.

Zoals je kunt zien, is het water met positieve woorden gelabeld veel meer symmetrische en esthetischer dan dat met donkere, negatieve zinnen.

In het filmpje hieronder kun je zien hoe de trilling en klank van een gong effect heeft op water. Aangezien ons lichaam uit meer dan 70% water bestaat, kun je nagaan wat voor effect dit heeft op ons lichaam.

 

Het is ook wetenschappelijk bewezen dat klanken kunnen helpen om je hersengolven te vertragen waardoor je meer in een droomstaat komt. Doordat je gedachten tot rust komen wordt het parasympatisch zenuwstelsel geactiveerd en dit brengt herstel op diep celniveau.

Midden in het hersengebied bevindt een klier die heel belangrijk is in het ervaren van goede gezondheid en het openen van ons bewustzijn naar onze essentie. Dit is de pijnappelklier. Het bevat de meeste energie in ons lichaam en is de belangrijkste klier voor het produceren van melatonine. Daarnaast maakt een gezonde, geactiveerde pijnappelklier ook andere neurochemicaliën aan, inclusief pinoline en DMT, die fysieke en emotionele processen op cellulair niveau coördineren. Deze neurochemicaliën dragen bij aan het verbinden van lichaam en geest. Het activeren van de pijnappelklier wordt geassocieerd met het openen van het derde oog van innerlijke visie, inzicht en wijsheid. Deze belangrijke klier kan o.a. geactiveerd worden doormiddel van klank en adem.

 

Wat bezoekers zeggen:

“Dank voor de prachtige energie, de stroom van het hart, zo puur, zo zuiver, zo fijn.”

“Een licht, een poort van vrede, onvoorwaardelijke liefde en eenheid daalde neer in de zaal en die ontroerde en ontroerde en ontroerde.”

 

Copyright © Chiron | Ontwikkeld door Specialist in Websites