Mindfulness training


Mindfulness

Je kent het wel, het gevoel van diepe innerlijke rust, volledige tevredenheid met wat er is en het zalige, ruime gevoel van even niets te moeten. Meestal ontstaan in een vakantie, aan de oever van een stromend beekje. Of wanneer je zonder tijdsdruk een wandeling maakt in de natuur. Of liggend aan een zonnig zandstrand met de kabbelende zee op de achtergrond.Een gevoel waarbij je het verlangen kent om dat vooral vast te blijven houden, mee te nemen in je dagelijks bestaan. En waarvan je na korte tijd moet constateren dat je er al helemaal vanaf bent geraakt.

Het mooiste is: de diepe rust, het gevoel van vrede zit in jou. En door bewust zijn kun je er langer mee in contact blijven.Hoe blijf ik dan bewust? Door mindfulness. Mindfulness betekent letterlijk ‘’opmerkzaamheid” of simpelweg: bewust zijn van de huidige ervaring. Door te leren je aandacht te sturen, neem je afstand van de spinsels in je hoofd en sta je weer open voor de ervaring van het hier en nu.

Mindfulness training is een cursus in bewust leven. Daar zijn geen grote veranderingen voor nodig, je kunt bewust leven toevoegen in je huidige bestaan door te leren hoe de rust in je hoofd te laten ontstaan. Door niet-oordelen, geduld, frisse blik, vertrouwen, niet-streven, aanvaarding en loslaten.

Mindfulness beoefening is een krachtig hulpmiddel dat, wetenschappelijk aangetoond, je helpt anders om te gaan met lastige momenten, inzicht te krijgen in jouw gedachte patronen en bij het uitzetten van je automatische piloot.De combinatie van oosterse oefeningen met westerse psychologie is een sterk effectieve training op het gebied van stressreductie en omgaan met spanningen. Met mindfulness wordt het leven makkelijker en voelt rijker aan.

Gebaseerd op de trainingen van Jon Kabat-Zinn ga je in 8 bijeenkomsten van 2 ½ uur kennis maken met en thuis trainen van de pijlers van mindfulness. Voor iedereen toegankelijk, oud of jong, met of zonder klachten of specifieke vragen. In kleine groepen met deelnemers uit diverse richtingen.

Docent: Yme Bosgra

Yme geeft regelmatig mindfulness trainingen, ook op locatie.

Voor de volgende training zie onder kopje AGENDA.
U kunt zich nu al aanmelden.
Tijd: dinsdag avond 19.30 tot 22.00 uur

Bij voldoende belangstelling ook een ochtend/middag groep.

Investering: € 345,00

Inschrijven of meer informatie: Yme Bosgra
Tel: 06 20488126
Email: yme@chironinstituut.nl

Copyright © Chiron | Ontwikkeld door Specialist in Websites