Yme Bosgra


SONY DSCWat wil ik met mijn leven, wat ga ik doen? Waar ligt mijn hart? Waar ligt mijn interesse? Allemaal vragen waar we mee te maken hebben aan het einde van de middelbare school periode.

Zelf op mijn 16e een tijdje in behandeling geweest voor hyperventilatieklachten. Autogene training gevolgd bij Bouke de Boer zijn praktijk in Alkmaar. Daar is mijn interesse gewekt voor het menselijk lichaam, mijn lichaam dus. Gedurende de opleiding tot fysiotherapeut (cum laude 1988) kom ik al in aanraking met de menselijke psyche, mijn geest dus. Daar werd op de academie in Haarlem veel aandacht aan besteedt. Het zaadje is gepland, mijn eindscriptie gaat over Humanistieke geneeskunde en fysiotherapie. Toen der tijd in de fysiotherapie een nog niet veel gelopen brug tussen lichaam en geest. De hele mens in zijn lichamelijk, geestelijk en sociaal functioneren in de behandeling betrekken, holistisch werken dus. “Haarlem” werd gekscherend en met een zekere minachting de sociale academie onder de fysiotherapie opleidingen genoemd. En wat ben ik blij dat ik juist daar, omdat ik geen natuurkunde in mijn eindpakket had, terecht ben gekomen.

Na deze de 4 jarige acupunctuur opleiding (op het randje gehaald 😉 genoten bij Alphons van de Burg, verder bekwaamt in mijn vak door veel psychologie opleidingen te volgen, de 3 jarige post HBO opleiding tot psycho-somatisch fysiotherapeut afgerond en meest recent de opleiding tot mindfulness trainer(cum laude 2014) bij Peter van Burken.

Und jetzt, in dit huidige moment, dit nu, werk ik in Chiron, instituut voor lichaam en geest. Een heerlijke samenkom plek voor therapeuten en trainers/docenten die allemaal de visie onderschrijven dat je mensen alleen serieus kunt behandelen als je het totaalplaatje (lichaam, geest en sociale setting) erbij blijft betrekken, de hele mens. En specialiseer en bekwaam ik mij steeds verder in met name mensen die klachten hebben die niet lichamelijk te verklaren zijn (SOLK) en die toch 30 tot 50 % van de bezoeken bij huisartsen vormen en 40 tot 60 % bij de specialisten. Slaapproblemen, chronische pijnklachten van diverse aard, chronisch moe, regelmatig terugkerende ontstekingen in spieren en gewrichten, prikkelbare darm. En daarnaast ook mensen met angst en paniek stoornissen, adem problemen, trauma verwerking en het gevoel de grip op je leven kwijt te zijn/ de druk niet meer aan te kunnen. Dat gaat dan over uw lichaam en uw geest, daar ligt mijn hart, mijn interesse en mijn expertise. Daar word ik warm van, vind ik mooi werk, dat is wat ik doe en wil met mijn leven.

Namasté.

Yme Bosgra
Tel: 06 20488126
Email: yme@chironinstituut.nl

Copyright © Chiron | Ontwikkeld door Specialist in Websites