Meditatie


Meditatie met Essentiële oliën door Simone Bosgra

Essentiële oliën (ook wel etherische oliën genoemd) kunnen een extra dimensie geven aan je meditatie. Door alleen al aan de olie te ruiken wordt de Amygdala, het gebied in dehersenen waar angsten, trauma’s en emoties opgeslagen liggen, gestimuleerd. Dit kan ondersteunen in het tot rust brengen van de geest. Door bijvoorbeeld olien die het zenuwstelsel kalmeren op het lichaam aan te brengen wordt het makkelijker om lichaam en geest te ontspannen en mee te nemen naar een diepere meditatie.

Tijdens deze begeleide meditatie krijg je een of meerdere oliën die je op je lichaam aan kunt brengen. Daarna maak je een kommetje van je handen om de geur te inhaleren. Hierna zal Simone je via een meditatie begeleiden om de weg naar binnen te maken. Je kunt er voor kiezen om op een meditatie kussen of een stoel te zitten.

Docent: Simone Bosgra

Reserveren: info@simoneawhina.com

Meer informatie over de werking van essentiële oliën, klik hier.

Meditatie door Hans Stoop

De essentie van de meditatielessen vind ik in de woorden van de Chinese wijsgeer Seng-Ts’an: Wees kalm in de eenheid van de dingen, dan zullen onjuiste zienswijzen vanzelf veranderen.

Vipassanameditatie

De basisoefeningen van de inzicht –, of aandachtmeditatie vormen de kern van de boeddhistische meditatie (Vipassana). De methode vereist geen ingewikkelde (mentale) activiteiten. Inzichtmeditatie laat je je volledige aandacht richten op het hier en nu. Daardoor wordt een direct ervaringsbewustzijn ontwikkeld die na verloop van tijd werkzaam zal gaan zijn tijdens al je bezigheden. Daardoor zul  je met meer aandacht aanwezig zijn in het hier en nu en tot rust kunnen komen temidden van een wereld van activiteit. De meditatie maakt, dat je een andere manier van zijn ontwikkelt, die je met je meedraagt en be-leeft op elk moment van je leven. De meditatie maakt je los van de denkbeelden die je over je zelf hebt en brengt je bij de essentie van jouw bestaan. Je ontdekt je eigen (on-)mogelijkheden en maakt het vermogen in je wakker, dat ieder van ons in zich heeft, om een leven te leiden met meer inzicht, meer liefde, meer compassie en meer inhoud.

Metta-meditatie

‘Waarlijk, niet ter wille van alle wezens zoals ze zijn heeft men ze lief, maar men heeft ze lief ter wille van het Zelf.’  ( B?hadara?yaka Upani?ad 2, IV 5) Metta wordt meestal vertaald met ‘liefdevolle vriendelijkheid’ en verwijst naar de eenvoudige hoedanigheid van ons hart. Deze hoedanigheid tot uiting laten komen in de kleinste dagelijkse handeling, zowel naar onszelf toe als naar anderen, vormt het doel van deze ‘training’.

Docent: Hans Stoop

Reserveren gewenst maar niet noodzakelijk.

Website: http://www.sangha-mudita.nl/inzichtmeditatie- 2/

Volle maanmeditatie door Marion Mol

Op zoek naar een groep om samen mee te mediteren en toch niet vast willen zitten aan verplichtingen? Een moment voor jezelf waarin je thema’s die je bezig houden in kunt brengen en helder zicht op kunt krijgen? Een moment waarin de rust terugkeert. Misschien heb je al gemerkt dat samen mediteren gemakkelijker gaat dan in je eentje. Dat geleide meditaties je ondersteunen bij je focus houden.

De energie met volle maan is bijzonder krachtig. Er is als het ware een springvloed aan energie beschikbaar en die kun je gebruiken om doelen te bereiken die wel wat kracht kunnen gebruiken. Miljoenen mensen mediteren rondom volle maan, wat een krachtig groepsveld creëert. De energie van dit groepsveld kan een bijdrage leveren aan de groei van het bewustzijn van de mensheid en uiteraard ook van je eigen bewustzijn.

Wat is jou thema?

Tijdens de volle maanmeditatie is er alle ruimte om je eigen thema in te brengen. De groepsenergie ondersteunt je om helderheid te krijgen over dit thema en om de rust erin te vinden. De volledige acceptatie van dat wat er is. Je maakt contact met het licht in jeZelf en je eigen kracht. Opgeladen kun je je weg dan weer vervolgen.

Praktische informatie

De volle maan meditaties zijn afzonderlijk te volgen.

Duur: de bijeenkomsten duren 1 uur.

Investering: € 12,00 per losse meditatie. € 50,00 als je voor een 5-rittenkaart kiest. Deze kaart is een half jaar geldig.

Aanvang: 20.30 uur.

Je kunt je opgeven via http://www.het-licht.net/volle- maanmeditatie/

Adres

Chiron, Instituut voor Lichaam en Geest

Hoefsmid 3, 1851 PZ, Heiloo

Email: info@chironinstituut.nl

Tel: 06 20488126

Agenda

Geen Evenementen

Bekijk de volledige agenda »

Nieuwsbrief

Copyright © Chiron | Ontwikkeld door Specialist in Websites