Yoga


In Chiron wordt er door drie yoga docenten lesgegeven; Hans Stoop, Roos Veldt & Astrid Kops. Hieronder vind je meer informatie over deze docenten en hun vorm van lesgeven.

Yoga door Hans Stoop

Visie:

Yoga betekent oorspronkelijk ‘hereniging’. Voor mij behelst het de kunst van het ongekleurd waarnemen. Ze brengt je oog in oog met je oorspronkelijke natuur. Daarvoor is zelfonderzoek onontbeerlijk. Alleen op die manier kun je aspecten gaan ontdekken, die niet tot je oorspronkelijke natuur behoren. Het gevolg hiervan kan zijn dat vanzelf de bereidheid ontstaat deze aspecten los te laten. Vrijheid wordt met andere woorden dus niet gevonden door het versterken van wat je niet bent  (het plaatje dat je van jezelf hebt), maar door dat juist kwijt te raken. Kort samengevat zou je kunnen zeggen, dat yoga je mee wil nemen naar het zijn van wat je in elk geval al bent, maar dan bewust.

Lesinhoud:

Aan het begin van iedere les word je een thema*) aangereikt. Dit thema is bedoeld je te helpen bij het reeds eerder genoemde zelfonderzoek. Door de fysieke oefeningen leer je de werking van je lichaam en je geest kennen. Je gaat ontdekken welke opvattingen in de loop van je leven hebben gezorgd voor verstarring en onnodige spanning. Je leert deze te aanvaarden en vervolgens los te laten. Dit werkt bevrijdend voor de adem en voor het lichamelijk en psychisch functioneren. In iedere les wordt eveneens veel aandacht besteed aan de ‘adem’, die ik beschouw als de drager, het fundament van ons bestaan. De les wordt afgerond met een korte meditatie.

*)  Alle in de lessen aan de orde gekomen thema’s kun je herlezen via de website. Hiervoor ontvang je een speciale inlogcode. Ook de lichaamshoudingen worden er uitvoerig beschreven.

Meer informatie over Hans, klik hier.         Website:   www.sangha-mudita.nl/hatha- yoga/

Reserveren noodzakelijk: hsghata@gmail.com

Hans geeft iedere maandagavond van 19.00 tot 20.15 uur Yoga in Chiron.

Yoga door Roos Veldt

Hatha Yoga: (Ha = zon, Tha = maan).

Tijdens de les nodig ik je uit jouw mogelijkheden te ontdekken, te (h)erkennen waar je grenzen liggen en bewustwording te creëren. Bij het oefenen keert de aandacht naar binnen en word je je bewust van je lichaam, adem en geest, wie ben je werkelijk? De adem is de dragende kracht in elke beweging.

Oefeningen verschillen per les, soms zacht en ontspannend, soms krachtig en uitdagend. Maar altijd met liefde en compassie voor jezelf!

10-rittenkaart: €100,00

losse les: €12,00

proefles: gratis

Meer informatie over Roos, klik hier

Website:  www.move2yoga.nl

Roos geeft vanaf half september iedere zondagochtend van 9.30 tot 10.45 uur Hatha yoga en van 11.15 tot 12.15 uur zwangerschaps yoga.
En woensdagavond van 19.00 tot 20.00 uur zwangerschaps yoga en van 20.30 tot 21.45 uur Hatha yoga.

Yoga door Astrid Kops

Astrid Kops heeft in 2006 de kinderyogaopleiding gevolgd bij Helen Purperhart waarna ze een aantal jaren met heel veel plezier yoga aan kinderen heeft gegeven. Door haar verlangen om ook volwassenen kennis te laten maken met yoga heeft zij de Deugdenyogaopleiding bij Patty Jongemaets in Amsterdam gevolgd. Sindsdien geeft zij met veel plezier yogalessen aan vier groepen. Zij heeft de nieuwe opleiding bij de Nieuwe Yogaschool in Amsterdam afgerond.

Meer informatie over Astrid, klik hier

Website: www.astridkops.nl

Astrid geeft iedere maandag- en woensdagochtend Yin yoga les,  iedere donderdagavond 2 Vinyasa yogalessen.

 

Copyright © Chiron | Ontwikkeld door Specialist in Websites