Psychosomatische fysiotherapie9,6 !! is de waardering door 32 eerdere cliënten over afgelopen 12 maanden (14 oktober 2021)
(bron cliënt tevredenheid onderzoek Mediquest)

Wat is psychosomatiek?

Psycho-somatische fysiotherapie houdt zich bezig met de wisselwerking tussen de psyche en het lichaam. Een vakgebied tussen de psychologie en de fysiotherapie in. Lichamelijke klachten kunnen een negatieve invloed hebben op hoe u mentaal en emotioneel functioneert in uw dagelijks leven en mentale klachten kunnen u sterk negatief beïnvloeden in uw lichamelijk functioneren/bezigheden en dus ook uw deelname aan activiteiten.

Wanneer u pijn heeft en steeds maar weer tegen grenzen aanloopt kan dat zodanig frustrerend of angstig zijn dat u daar last van krijgt. Wanneer u niet lekker in uw vel zit, moe en prikkelbaar bent of de neiging heeft steeds over uw grenzen heen te gaan kan u weer last krijgen van lichamelijke ongemakken. Soms lijkt er helemaal geen wisselwerking te zijn, maar wordt door uw arts of specialist toch geen duidelijke fysieke oorzaak gevonden voor de klachten. Het komt ook voor dat uw klachten ernstiger zijn dan verklaard kan worden op basis van de lichamelijke onderzoeken.

Al deze klachten worden lichamelijk onvoldoende verklaarde klachten genoemd (SOLK). 30 tot 50% van de mensen die de huisarts bezoeken met lichamelijke klachten vallen in deze categorie. Dit percentage is zelfs nog hoger bij medisch specialisten.
Het onverklaarde heeft vaak als consequentie dat u het gevoel krijgt niet geloofd te worden, niet serieus te worden genomen of voor “aansteller” gezien wordt. Niets is minder waar.

Het gaat er om dat wanneer je alleen kijkt vanuit het bio-medisch (eenvoudiger) model er geen verklaring te vinden valt. Als we naar uw klachten kijken vanuit een bio-psycho-sociaal (complexer) model is er vaak wel degelijk een verklaring te geven. En nog belangrijker, er valt vaak veel aan te verbeteren!

Als psychosomatisch fysiotherapeut ben ik gespecialiseerd in die complexere, totale manier van kijken, onderzoeken en behandelingen. Het specialisme is erkend door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie en kent een apart register van goed opgeleide en erkende therapeuten.

Mijn benadering is gebaseerd op de meest recente inzichten uit diverse, wetenschappelijke stromingen. Waarbij er verder gekeken wordt dan puur alleen de fysieke klacht.
Vernieuwend dus. Voorbij aan de oudere methoden waarmee u niet verder kwam.

Contract met alle zorgverzekeraars.

Therapeut: Yme Bosgra
Tel: 06 20488126
Email: yme@chironinstituut.nl

9,6 !! is de waardering door 32 eerdere cliënten over afgelopen 12 maanden (14 oktober 2021)
(bron cliënt tevredenheid onderzoek Mediquest).

Chiron scoort op 7 kwaliteitsitems bovengemiddeld,
(peildatum 14 oktober 2021)

Cliënt
reacties:
–  Yme Bosgra was de enige behandelaar die doorhad waardoor ik bijna niets meer kon. De huisarts had me het advies gegeven om te stoppen met werken en pijnstillers te nemen. Dankzij Yme werk ik weer en heb steeds minder pijn. Hij heeft mij een beter nieuw leven gegeven en ik ben hem oneindig dankbaar.
– hele fijne behandelingen, waarbij het fysieke met het mentale deel ook meegenomen wordt om zo de klachten te behandelen. Luistert goed en denkt goed mee in de situatie en waar hij vervolgens invloed op kan uitoefenen. Had al jaren bestaande, invaliderende klachten na tennissen op top niveau. Scoort van mij een 10!
–  je wordt serieus genomen, er wordt naar je klacht geluisterd en je wordt in een schone en rustige ruimte ontvangen. Voelt heel prettig allemaal.
–  het hoe en waarom van de behandeling wordt goed uitgelegd. De behandelingen hebben snel resultaat. Bij een gezondheidsprobleem kan ik snel terecht.
–  de manier van benaderen en de uitleg spreekt mij heel erg aan. Gaat wel eens veel tijd mee gemoeid.
–  de fysiotherapeut heeft een groot invoelend vermogen, kan een klacht vaak direct koppelen aan een oorzaak, waar
we  samen aan kunnen werken
–  luistert goed naar je en geeft door zijn ervaring goede adviezen. En is tevens en uitstekende therapeut
–  bij mij was vooral ook de mentale coaching belangrijk vanwege langdurige rugpijn. De coaching was top!
–  een goed luisterend oor. En kijkt niet alleen waar het probleem zit, maar ook waar het vandaan komt
–  een kundig veelzijdig op de mens gerichte fysio, maakt verbinding tussen lichaam en geest
–  de persoonlijke aandacht en afgestemde fysiotherapie ervaar ik als erg prettig
–  fysiotherapeut luistert goed, neemt de klachten serieus en neemt mijn inbreng serieus
–  ik waardeer zijn enorme kennis, zowel op pathologisch als op psychologisch en holistisch gebied
–  het voelt vertrouwt en hij luistert altijd serieus naar de klachten
–  heel attent, kundig, empatisch en gemakkelijk toegankelijk
–  de mentale achtergrond wordt duidelijk belicht
–  de praktijk straalt rust uit en met fysiotherapeut een goede klik
–  hoop dat het nog heel lang blijft! Echt super blij mee
–  hij is duidelijk, en zijn behandeling had snel effect
–  rustige en prettige omgang
–  ga vooral zo door, echt super tof.

Copyright © Chiron | Ontwikkeld door Specialist in Websites