Psychosomatische fysiotherapie


Wat is psychosomatiek?

Psycho-somatische fysiotherapie houdt zich bezig met de wisselwerking tussen de psyche en het lichaam. Een vakgebied tussen de psychologie en de fysiotherapie in. Lichamelijke klachten kunnen een negatieve invloed hebben op hoe u mentaal en emotioneel functioneert in uw dagelijks leven en mentale klachten kunnen u sterk negatief beïnvloeden in uw lichamelijk functioneren/bezigheden en dus ook uw deelname aan activiteiten.

Wanneer u pijn heeft en steeds maar weer tegen grenzen aanloopt kan dat zodanig frustrerend of angstig zijn dat u daar last van krijgt. Wanneer u niet lekker in uw vel zit, moe en prikkelbaar bent of de neiging heeft steeds over uw grenzen heen te gaan kan u weer last krijgen van lichamelijke ongemakken. Soms lijkt er helemaal geen wisselwerking te zijn, maar wordt door uw arts of specialist toch geen duidelijke fysieke oorzaak gevonden voor de klachten. Het komt ook voor dat uw klachten ernstiger zijn dan verklaard kan worden op basis van de lichamelijke onderzoeken.

Al deze klachten worden lichamelijk onvoldoende verklaarde klachten genoemd (SOLK). 30 tot 50% van de mensen die de huisarts bezoeken met lichamelijke klachten vallen in deze categorie. Dit percentage is zelfs nog hoger bij medisch specialisten.
Het onverklaarde heeft vaak als consequentie dat u het gevoel krijgt niet geloofd te worden, niet serieus te worden genomen of voor “aansteller” gezien wordt. Niets is minder waar.

Het gaat er om dat wanneer je alleen kijkt vanuit het zgn bio-medisch (eenvoudiger) model er geen verklaring te vinden valt. Als we naar uw klachten kijken vanuit een bio-psycho-sociaal (complexer) model is er vaak wel degelijk een verklaring te geven. En nog belangrijker, er valt vaak veel aan te verbeteren!

Als psychosomatisch fysiotherapeut ben ik gespecialiseerd in die complexere, totale manier van kijken, onderzoeken en behandelingen. Het specialisme is erkend door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie en kent een apart register van goed opgeleide en erkende therapeuten.

Mijn benadering is gebaseerd op de meest recente inzichten uit diverse, wetenschappelijke stromingen. Waarbij er verder gekeken wordt dan puur alleen de fysieke klacht.
Vernieuwend dus. Voorbij aan de oudere methoden waarmee u niet verder kwam.

Contract met alle zorgverzekeraars.

 

Therapeut: Yme Bosgra
Tel: 06 20488126
Email: yme@chironinstituut.nl

Eerdere cliënten waarderen onze praktijk met een 9,2!! (bron Mediquest client tevredenheids onderzoek)

–  de fysiotherapeut heeft een groot invoelend vermogen, kan een klacht vaak direct koppelen aan een oorzaak, waar
we  samen aan kunnen werken
–  bij mij was vooral ook de mentale coaching belangrijk vanwege langdurige rugpijn. De coaching was top!
–  een goed luisterend oor. En kijkt niet alleen waar het probleem zit, maar ook waar het vandaan komt.
–  ik waardeer zijn enorme kennis, zowel op pathologisch als op psychologisch en holistisch gebied.
–  het voelt vertrouwt en hij luistert altijd serieus naar de klachten.
–  de praktijk straalt rust uit en met fysiotherapeut een goede klik
–  hoop dat het nog heel lang blijft! Echt super blij mee.
–  hij is duidelijk, en zijn behandeling had snel effect.
–  rustige en prettige omgang

Adres

Chiron, Instituut voor Lichaam en Geest

Hoefsmid 3, 1851 PZ, Heiloo

Email: info@chironinstituut.nl

Tel: 06 20488126

Agenda

augustus 31, 2019

zaterdag, 31 augustus, 2019 om 09:30 - 16:00
OPEN DAG


Bekijk de volledige agenda »

Nieuwsbrief

Copyright © Chiron | Ontwikkeld door Specialist in Websites