Rita Valk


 

 foto-rita
Opgeleid als fysiotherapeut was ik toegewijd met mensen bezig, totdat ik merkte dat patiënten soms wat minder hard werkten dan ik. De basisopleiding haptonomie leerde me al snel hoe je de ander op z’n eigen beweging kunt aanspreken. I.p.v. erg mijn best doen werd werken meer “samen bewegen”, ik kon steeds meer vanuit mijn gevoel leven en werken. Haptotherapeut worden paste daar naadloos in. Nog meer verwondering over het leven zelf en wat er mogelijk is met de therapievormen die op mijn pad kwamen… In mijn leven en werk zijn belangrijke waarden: verbinding, creativiteit, humor, liefde en respect.

Haptotherapie Bij het Instituut voor Toegepaste Haptonomie (I.T.H.) heb ik in 2004 de haptotherapie-opleiding afgerond. Sindsdien ben ik geregistreerd lid van de VVH (Vereniging van Haptotherapeuten) en GZ-haptotherapeut. Ik voldoe hiermee aan alle kwaliteitseisen op het gebied van nascholing en praktijkvoering. Ik ervaar het als een prachtige therapievorm, waarin ik mensen mag begeleiden in hun ontwikkeling door een stuk met ze mee te “lopen”.

en meer… In 2008 kwam ik in aanraking met The Journey (De Helende Reis). Omdat ik zoveel effecten heb ervaren bij mezelf en anderen, groeide mijn belangstelling snel voor deze methode. Maar ja, veel te duur … En “toevallig” kwam er juist toen geld vrij om de hele opleiding te kunnen doen… en dus volgde ik in 2010 en 2011 de opleiding tot Journeytherapeut. Een helende reis kan van binnen het nodige opruimen, en de weg vrij maken om verder te komen in je ontwikkeling. Tenslotte kwam Quantum Touch op mijn pad: een verbluffend simpele en effectieve manier van behandelen. Opgeleid door prettig nuchtere docenten ben ik sinds begin 2013 gecertificeerd Quantum Touch-practitioner. Ik voel me rijk, nu ik een heel palet aan mogelijkheden in huis heb. Prachtig om apart te gebruiken of om te mengen tot onverwachte “kunstwerken”!

 

Voor meer informatie:

www.haptotherapie-rvalk.nl

info@haptotherapie-rvalk.nl

06-38550335

Aanwezig in Chiron voorlopig op woensdag.

Copyright © Chiron | Ontwikkeld door Specialist in Websites