Gratis Meditatie


Datum/Tijd
maandag, 5 september, 2016
20:30 - 21:30


De essentie van de meditatielessen vind ik in de woorden van de Chinese wijsgeer Seng-Ts’an: Wees kalm in de eenheid van de dingen, dan zullen onjuiste zienswijzen vanzelf veranderen.

Vipassanameditatie
De basisoefeningen van de inzicht –, of aandachtmeditatie vormen de kern van de boeddhistische meditatie (Vipassana). De methode vereist geen ingewikkelde (mentale) activiteiten. Inzichtmeditatie laat je je volledige aandacht richten op het hier en nu.
Daardoor wordt een direct ervaringsbewustzijn ontwikkeld die na verloop van tijd werkzaam zal gaan zijn tijdens al je bezigheden. Daardoor zul je met meer aandacht aanwezig zijn in het hier en nu en tot rust kunnen komen temidden van een wereld van activiteit.
De meditatie maakt, dat je een andere manier van zijn ontwikkelt, die je met je meedraagt en be-leeft op elk moment van je leven.

De meditatie maakt je los van de denkbeelden die je over je zelf hebt en brengt je bij de essentie van jouw bestaan. Je ontdekt je eigen (on-)mogelijkheden en maakt het vermogen in je wakker, dat ieder van ons in zich heeft, om een leven te leiden met meer inzicht, meer liefde, meer compassie en meer inhoud.

Metta-meditatie
‘Waarlijk, niet ter wille van alle wezens zoals ze zijn heeft men ze lief, maar men heeft ze lief ter wille van het Zelf.’ ( B?hadara?yaka Upani?ad 2, IV 5)
Metta wordt meestal vertaald met ‘liefdevolle vriendelijkheid’ en verwijst naar de eenvoudige hoedanigheid van ons hart .
Deze hoedanigheid tot uiting laten komen in de kleinste dagelijkse handeling, zowel naar onszelf toe als naar anderen, vormt het doel van deze ‘training’.

Meer informatie: www.sangha-mudita.nl/inzichtmeditatie-2/

Copyright © Chiron | Ontwikkeld door Specialist in Websites