Gratis Chineng Qigong les


Datum/Tijd
dinsdag, 13 september, 2016
09:30 - 10:45


Zoek je meer rust in jezelf? Wil je je energieker voelen? Ben je op zoek naar je eigen ritme, naar meer balans?

 

Chi Neng Qigong (spreek uit: tsjie neng tsjiekoeng) is een Chinese bewegingsleer die werkt op lichaam en geest. Eenvoudige bewegingsoefeningen waarbij je je geest focust, stimuleren de doorstroom van energie (Qi). Het geeft ontspanning, meer energie, zorgt ervoor dat je steviger staat, meer in je lijf komt en meer in balans.

Chi Neng Qigong (in China Zhineng Qigong) is een specifieke vorm van Qigong, energiewerk. Het is begin jaren tachtig ontwikkeld door Dr. Pang Ming, een chinees en westers geschoold arts. Hij onderzocht wat het meest effectief was op het gebied van de genezing van ziekten. Deze vorm is simpel, en is door de Chinese overheid officieel erkend als meest effectieve en helende vorm van Qigong.

Chi Neng Qigong is vooral heel prettig om te doen. Het is een moment van rust voor jezelf, het brengt rust in je hoofd en in je lijf. Even in het hier en nu, met je voeten stevig op de grond. De rustige, ritmische bewegingen maken je lichaam sterk en soepel, kalmeren je emoties en maken je hoofd leeg: innerlijke kracht.

Wat je kunt verwachten tijdens een les is dat je in een rustige sfeer langzame bewegingen uitvoert, met een gefocuste geest. De meeste oefeningen voer je staande uit. Is dit te zwaar voor je dan kan het zittend op een stoel.

Je leert de oefeningen op een dusdanige manier dat je thuis kunt oefenen, als je dat wilt, met behulp van een cd of download. Iedere dag 20 minuten oefenen zal de werking van Chi Neng sterk vergroten.

Ik werk met 6 weken periodes waarin je een aantal basisoefeningen leert.

 

Dinsdag 13 september is een gratis open les.

Vanaf 20 september geef ik wekelijks les bij het Chiron instituut op dinsdagen van 9.30-10.45 (met uitzondering van 27 september en 25 oktober).

Een lesperiode van 6 weken kost € 65.

 

Inschrijven of meer informatie: Caroline Hogewoning,

c.hogewoning@quicknet.nl,

0622399764

 

 

 

Copyright © Chiron | Ontwikkeld door Specialist in Websites