cursus adembewustzijn 3 zaterdag ochtenden


Datum/Tijd
zaterdag, 7 april, 2018 - zaterdag, 21 april, 2018
09:00 - 12:30

Locatie
Chiron, instituut voor lichaam en geest


Adembewustzijn

De adem kun je zien als de drager, het fundament van ons bestaan. Met zekerheid is te zeggen, dat de kwaliteit van ons leven afhangt van de kwaliteit van onze ademhaling. We staan er niet bij stil wat het effect is van beter ademen op de kwaliteit van ons functioneren.

De tijd waarin we leven maakt dat we nauwelijks meer tijd nemen om stil te staan bij onze emoties en gevoelens. Vaak worden ze weggeduwd, doordat we maar door willen gaan, willen blijven presteren. En het voelt niet eens gek, omdat we doorgaans al vrij vroeg hebben geleerd onze emoties te onderdrukken of te negeren. Wat we daarbij niet doorhebben is, dat we de natuurlijke adembeweging (flow) en daarmee de stroom van onze levensenergie blokkeren.

Zo’n proces voltrekt zich over jaren en heeft tot gevolg dat we een adembeweging ontwikkelen, die al die tijd heel natuurlijk en vertrouwd kan voelen. Deze ingesleten manier van ademen wijkt echter sterk af van het natuurlijke patroon en voltrekt zich doorgaans moeizamer dan nodig is.
Als gevolg daarvan neemt onze kracht af, terwijl deze juist voor de wijze waarop wij leven (stress!) zo groot mogelijk moet zijn!

De gevolgen van de manieren van gespannen ademen zijn talrijk. Voorbeelden zijn o.a. slechte concentratie, hartklachten, koude handen en voeten, moeheid, bandgevoel rond de onderste ribben, pijn in schouders, nek en achterhoofd, enzovoorts.

Veel van deze gevolgen zouden niet eens bestaan, indien het lichaam van voldoende zuurstof (prana) zou worden voorzien.
Lees in dit verband het artikel ‘Zuurstof, adem en kanker’ (nieuwe inzichten) in het februarinummer (248) van het tijdschrift ‘De natuur, uw arts’ van de Stg. Natuurlijk Welzijn.

Opzet van de cursus

De cursus is bedoeld om u te helpen met het onderscheiden van de bewegingen die tot het oorspronkelijke adempatroon behoren en u te leren op welke manieren u zich te weer kunt stellen tegen de macht van de oude gewoonten. Daartoe wordt in de eerste plaats stilgestaan bij de betekenis van het ademen in het gewone dagelijkse leven. Vervolgens wordt aandacht besteed aan de adembeweging en de werking van de spieren die de adembeweging in gang brengen. We kunnen die spieren voelen en sturen, wanneer we er aandacht aan geven.

Alle oefeningen die tijdens de cursus worden aangeboden zijn erop gericht de adembeweging bij uzelf te herontdekken. Ze fungeren als wegwijzers naar het gevoel van een spontane en ontspannen ademhaling.
Voor contact over de cursus.

Lesdata

In het nieuwe seizoen (2017-2018) zal de cursus drie keer worden gegeven. Iedere cursus bestaat uit drie zaterdagochtenden, die duren van 9:00 uur tot 12:30 uur.

Cursusdata :

  • zaterdag 3, 10 en 17 februari 2018
  • zaterdag 7,14 en 21 april 2018

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zal de cursus plaatsvinden bij Chiron of op Mariënstein 98.
Nadat u zich heeft aangemeld, wordt u van de definitieve locatie zo spoedig mogelijk op de hoogte gesteld.

Meer info en opgave:  www.sangha-mudita.nl

Copyright © Chiron | Ontwikkeld door Specialist in Websites