Caroline Hogewoning


 

foto Caroline
‘Een nieuw pad ontstaat door er op te lopen’, een thema dat nu al weer een aantal jaren met me meegaat. Na 30 jaar werken in de gezondheidszorg, eerst als ergotherapeut en daarna als leidinggevende en manager, ben ik een nieuw pad op gegaan. Mijn kennis en ervaring neem ik mee in mijn rugzak. En daarin zitten nu o.a. ook NLP, natuurcoachtechnieken en Chi Neng Qigong. Ik ben nieuwsgierig naar wat mensen beweegt en ben gericht op persoonlijke groei. Mensen begeleiden in groei, in ontwikkeling, is wat me boeit, en wat ik eigenlijk mijn hele leven in allerlei vormen heb gedaan.

Als coach ben ik buiten in de natuur op m’n best. Ik kom er bij mijn eigen rust en kracht, en daar neem ik je in mee. Vertragen als middel om naar binnen te gaan, te voelen wat er leeft. Vanuit rust en ruimte ben ik in staat de kern aan te raken en terug te geven. Ik ervaar het coachen buiten als een natuurlijk proces.
Ik vind een open houding naar mensen toe belangrijk. Respectvol, integer, oordeelloos, er is wat er is.

Ik ben een verzamelaar van takjes, steentjes, schelpjes, mooie plaatjes en zinnen, en kan erg genieten van deze dingen. Het geeft me energie, het verbindt me met mezelf en met alles om me heen. Ik leer anderen graag zich te verwonderen, te genieten van de ogenschijnlijk kleine dingen. Ik hou van verrassingen en van de onbekende paadjes in het bos, zolang ik mijn voeten maar goed op de grond kan houden.

Het beoefenen van Chi Neng Qigong helpt me in balans te blijven en met energie de dingen aan te gaan.

Ooit maakte ik bij toeval (en wat is toeval?) kennis met Chi Neng Qigong. Na een introductiedag gevolgd te hebben heeft het me nooit meer losgelaten. Een half jaar later volgde ik mijn eerste trainingsdag bij het Chi Neng Instituut van Patricia van Walstijn. Sindsdien is Chi Neng een onderdeel van mijn dagritme, en geef ik als instructeur les aan kleine groepen. Daarbij vind ik het een uitdaging om ook mensen met chronische lichamelijke klachten te ondersteunen met Chi Neng oefeningen. Het zal mijn jarenlange werken in de gezondheidszorg wel zijn…

 

Ik ben aangesloten bij het Chi Neng Instituut en volg daar mijn updates met Nederlandse en Chinese leraren. Ik verheug me erop bij het Chiron instituut nog veel meer mensen kennis te laten maken met de kracht van deze Chinese bewegingsoefeningen.

 

Meer informatie vind je op www.chinengheiloo.nl

0622399764

c.hogewoning@quicknet.nl

 

Copyright © Chiron | Ontwikkeld door Specialist in Websites