Hildegard Boender


 

 

 

 foto-hildegard
Alles heeft zijn eigen plaats in de ontwikkelingsweg die we als mens gaan. In essentie is niets goed of fout. Rustig, zonder oordeel, kijk ik met jou mee naar je vraag en de context waarin jouw vraag zich voordoet.

 

 Als hulpmiddel gebruik ik individuele opstellingen en voice-dialogue.

Een vraag of probleem bestaat vaak uit meerdere aspecten die aan elkaar vast lijken te plakken. Een opstelling toont de posities van deze verschillende aspecten ten opzichte van elkaar. Hun informatie, impulsen en emoties kunnen nu worden ervaren. Soms is dat best gevoelig, maar de ‘plak’ verdwijnt en de spanning vloeit weg. De verschillende aspecten kunnen nu vrij bewegen zodat het geheel in een natuurlijke(re) orde met elkaar komt. Voor jou toont en voelt het nu geheel anders…

Een opstelling is een uitdrukking van jouw innerlijke gevoelslandschap. Het geeft je de gelegenheid de onbewuste ‘achterkant’ van jouw vraag te ontmoeten. Deze is niet voor niets onbewust, je kent hem niet! Wat zichtbaar wordt in een opstelling is daarom niet persé wat jij verlangde te gaan zien.

 

Met voice-dialogue voer je een gesprek met de door jouw gekozen (fysiek niet aanwezige) ‘gesprekspartner’. Afwisselend neem je plaats op jouw stoel en de stoel van je ‘gesprekspartner’. Je ervaart de informatie vanuit het perspectief van de ander, wat jouw beeldvorming en gevoelens over de situatie rustiger, zachter en gematigder maakt. De gesprekspartner kan een (overleden) persoon zijn, een persoon waarmee je in het echt dit gesprek niet kunt voeren, maar ook je toekomst, je lichaam, een ziekte enz.

Ook een voice-dialoguegesprek kun je beschouwen als een uitdrukking van jouw beeldvorming, veel meer dan wat het feitelijk zegt over die andere persoon.

Ik ben getrouwd en moeder van een dochter (11 jaar). Van oorsprong ben ik natuurgeneeskundig therapeut, maar mijn echte basis werd al snel psycho-sociale begeleiding. Via diverse scholingen heb ik mij op dit gebied verder ontwikkeld. Deze weg heeft me vele inzichten gebracht en mijn invoelend, analyserend en reflecterend vermogen versterkt. Door het overlijden van ons eerste kindje en het doormaken van borstkanker, heb ik diep beseft dat in iedere crisis een kostbare schat verborgen ligt.

Als begeleider kijk ik rustig, liefdevol en zonder oordeel met jou mee. Samen kijken we naar je crisis, je moeilijkheid. Zodat jij jouw moeite kunt leren kennen en ontmoeten. In het tempo dat bij jou past, kun je oude pijn en spanning laten wegvloeien, waardoor heelwording kan ontstaan.

Ik bied deze begeleiding aan middels individuele consulten, en van tijd tot tijd via andere activiteiten (vermeld op de agenda van deze website). Je bent van harte welkom in de praktijk, om samen jouw kracht en vrijheid terug te vinden.

Meer informatie is te vinden op www.hildegardboender.nl.

 

Adres

Chiron, Instituut voor Lichaam en Geest

Hoefsmid 3, 1851 PZ, Heiloo

Email: info@chironinstituut.nl

Tel: 06 20488126

Agenda

januari 7, 2019

maandag, 7 januari, 2019 - zondag, 30 juni, 2019 om 00:00
Verwacht !!

januari 15, 2019

dinsdag, 15 januari, 2019 - dinsdag, 12 maart, 2019 om 19:30 - 22:00
Mindfulness training

februari 2, 2019

zaterdag, 2 februari, 2019 - zaterdag, 16 februari, 2019 om 09:00 - 12:30
Adembewustwording (3x zaterdagochtend)


Bekijk de volledige agenda »

Nieuwsbrief

Copyright © Chiron | Ontwikkeld door Specialist in Websites