Hans Stoop


Hans Stoop gr.

De laatste 20 jaar heb ik het voorrecht gehad yogalessen te mogen geven aan volwassenen en kinderen. Na jaren verbonden te zijn geweest aan diverse yogascholen, w.o. de (lerarenopleiding) ‘School voor Yoga en Vedanta’, ben ik in 2007 begonnen met mijn eigen yogapraktijk (Sangha-Mudita).

In al die jaren heb ik veel geleerd, niet in het minst van de mensen die mijn lessen bezochten. Yoga is voor mij ‘het leven zoals het is’ en in dat leven wordt me iedere dag de leerstof aangereikt die me dichter bij meZelf kan brengen. Die leerstof vind ik in de natuur, maar ook in de medemens. Daarom vind ik het lesgeven zo boeiend. Ik heb gemerkt dat, hoe kwetsbaarder ik me in dat proces voel, hoe groter de ontvankelijkheid / openheid is, zodat ik die leerstof beter kan ontvangen. Aanvankelijk dacht ik dat ik alles moest weten, dat ik als ‘leraar’ een voorbeeldfunctie had. Dat idee heeft me wel eens aan het twijfelen gebracht, nog sterker, het heeft me juist belemmerd in mijn lesgeven. Tot ik ontdekte, dat ik gerust mijn manco’s mocht hebben en de onvoorwaardelijke acceptatie daarvan gaf me rust.

Dus verwacht geen ‘leraar’ die alles weet. Wat ik je wil aanreiken is dat, waardoor ik me in mijn leven verrijkt voel. En de ene keer zul je zeggen: ‘Zó, dat is helemaal voor mij bedoeld!’.
Een andere keer laat je het liggen. Alles is oké. Het is een proces waarin alles is, zoals het is.

Meer informatie: http://www.sangha-mudita.nl/hatha-yoga/

Tel: 06-27571885
Email: hsghata@gmail.com

Adres

Chiron, Instituut voor Lichaam en Geest

Hoefsmid 3, 1851 PZ, Heiloo

Email: info@chironinstituut.nl

Tel: 06 20488126

Agenda

augustus 31, 2019

zaterdag, 31 augustus, 2019 om 09:30 - 16:00
OPEN DAG


Bekijk de volledige agenda »

Nieuwsbrief

Copyright © Chiron | Ontwikkeld door Specialist in Websites