open les Chi Neng Qigong


Datum/Tijd
dinsdag, 11 september, 2018
09:00 - 10:15

Locatie
Chiron, instituut voor lichaam en geest


Op deze ochtend geeft Caroline Hogewoning een introductie les.

Chi Neng Qigong (spreek uit: tsjie neng tsjiekoeng) is een Chinese bewegingsleer die werkt op lichaam en geest. Eenvoudige bewegingsoefeningen waarbij je je geest focust, stimuleren de doorstroom van energie (Qi). Het geeft ontspanning, meer energie, zorgt ervoor dat je steviger staat, meer in je lijf komt en meer in balans.

Chi Neng Qigong (in China Zhineng Qigong) is een specifieke vorm van Qigong, energiewerk. Het is begin jaren tachtig ontwikkeld door Dr. Pang Ming, een Chinees en westers geschoold arts. Hij onderzocht wat het meest effectief was op het gebied van de genezing van ziekten. Deze vorm is simpel, en is door de Chinese overheid officieel erkend als meest effectieve en helende vorm van Qigong.

Chi Neng Qigong is vooral heel prettig om te doen. Het is een moment van rust voor jezelf, het brengt rust in je hoofd en in je lijf. Even in het hier en nu, met je voeten stevig op de grond. De rustige, ritmische bewegingen maken je lichaam sterk en soepel, kalmeren je emoties en maken je hoofd leeg: innerlijke kracht.

Wat je kunt verwachten tijdens een les is dat je in een rustige sfeer, in een kleine groep, langzame bewegingen uitvoert, met een gefocuste geest. De meeste oefeningen voer je staande uit. Is dit te zwaar voor je dan kan het zittend op een stoel.
Je leert de oefeningen op een dusdanige manier dat je thuis kunt oefenen als je dat wilt. Iedere dag 20 minuten oefenen zal de werking van Chi Neng sterk vergroten.
Tijdens een beginnerscursus leer je een aantal basisoefeningen. Na de beginnerscursus ben je in staat, met behulp van een cd, zelfstandig verder te trainen. Het is ook mogelijk je aan te sluiten bij een doorgaande groep. In een groep trainen is stimulerend, inspirerend en het is vaak makkelijker vol te houden.

Kosten:  € 10,-

Contactgegevens
Caroline Hogewoning, Mariënstein 170, 1852 SM Heiloo
Mail: c.hogewoning@quicknet.nl
Mobiel: 06 22399764

www.natuurcoachheiloo.nl, www.chinengheiloo.nl

Copyright © Chiron | Ontwikkeld door Specialist in Websites