Essentiële oliën


Wetenschappelijk onderzoek geeft steeds meer aan dat essentiële (ook wel etherische) oliën veel steun kunnen bieden aan ons welzijn. Zo gebruikt het Slotervaart ziekenhuis in Amsterdam oliën tijdens bevallingen. Het kinderziekenhuis in Tilburg gebruikt de oliën om kinderen te ontspannen voordat ze geopereerd worden. Door zorgvuldige destillatie zijn essentiële oliën 100 tot 10.000 maal meer geconcentreerd dan de oorspronkelijke plant. In tegenstelling tot medicatie hebben ze geen negatieve bijwerkingen.

Hoe werken essentiële oliën precies?

De chemische structuur van de essentiële oliën zit zo in elkaar dat ze de celmembranen zeer snel kunnen doordringen en de cellulaire functie kunnen verbeteren. De ongelooflijke levenskracht in de oliën kan zo verbinding maken met de menselijke cellen. Als ze op de huid gebruikt worden kunnen de oliën binnen een paar minuten door het hele lichaam reizen.

Waarom heeft ruiken aan een olie effect op je welzijn?

Onderzoekers hebben ontdekt dat de Amygdala (een gebied in de hersenen) een belangrijke rol speelt in het opslaan en loslaten van emotionele trauma en angsten. Dit gebied kan alleen gestimuleerd worden door reuk. Daarom is soms alleen aan een olie ruiken al voldoende om emoties los te laten. Een mooi voorbeeld hiervan kun je zien bij het paard Pluto. Hij reageert heel sterk op het ruiken aan Trauma Life.

 

Waarom zijn ze zo effectief?
Alles is trilling, heeft een frequentie. Als je helemaal in balans bent, dan heb je een bepaalde frequentie. Als je uit balans bent, is je frequentie verlaagd. Voeg je daar een olie of een klank met een hogere frequentie aan toe, dan zal jouw lichaam mee gaan resoneren met die hogere frequentie. Het werkt eigenlijk hetzelfde als met stemvorken. Als je twee identieke stemvorken hebt en je slaat de ene aan dan gaat de andere meetrillen zonder dat je deze aangeslagen hebt. Iedere essentiële olie heeft een frequentie. De frequentie wordt gemeten in Hertz (Hz). Het aantal hertz is de maat voor het aantal keer per seconden dat er iets gebeurd, een maat voor de frequentie.

 

*Wetenschapper Royal Raymond Rife, M.D, heeft een speciale “frequentie generator” ontwikkeld. Hij ontdekte dat hij met behulp van bepaalde frequenties, een kankercel of een virus zou kunnen vernietigen. Hij ontdekte ook dat deze frequenties de ontwikkeling van de ziekte kunnen voorkomen, en anderen ziekte kunnen vernietigen. Stoffen met hogere frequentie vernietigen ziekten van een lagere frequentie. Bruce Tainio van Tainio technologie in Cheney, Washington, heeft apparatuur ontwikkeld waarbij hij de biofrequency van mensen en levensmiddelen kan meten. Zo heeft hij het volgende geconstateerd:

  • verwerkt / ingeblikt voedsel 0 Hz
  • verse producten tot 15 Hz
  • droge kruiden 12-22 Hz
  • verse kruiden 20-27 Hz

De frequentie van therapeutische essentiële oliën begint bij 52 Hz en gaat tot 320 Hz. Dit is de frequentie van rozenolie. De frequentie van een gezond lichaam varieert van 62 tot 78 Hz. Ziekte begint bij 58 Hz. Onderzoek laat zien dat essentiële oliën de hoogste frequenties hebben in de natuur en dat therapeutische essentiële oliën een omgeving scheppen waarin ziekte, bacteriën, virussen, schimmels, enz., niet kunnen leven.

*UIt de ‘Reference Guide to Essential Oils’ door Connie & Alan Higley 2002. Deze gepubliceerde gegevens zijn verkregen door Bruce Tainio van Tainio Technology, Cheny, Washington.

De Zytoscan

In mijn praktijk werk ik met de Zytoscan. Bij de Zytoscan leg je je hand op een scanner en krijg je via biofeedback inzicht in wat er op dat moment niet in balans is in jouw lichaam en welke oliën en/of supplementen het lichaam kunnen ondersteunen om weer in balans te komen en optimaal te functioneren. Biofeedback is een methode waarbij lichaamssignalen/frequenties met sensoren gemeten worden en teruggekoppeld worden. De scan geeft biofeedback over het fysiek en het emotioneel/mentale niveau. Het gebeurd regelmatig dat de scan de emotionele oorzaak van de fysieke klacht aan het licht brengt.   Vaak worden emotionele gebeurtenissen opgeslagen in ons systeem. Dit kan voor fysieke klachten zorgen. Op het moment dat die emotie doormiddel van bijvoorbeeld een olie vrijgemaakt wordt, kan de energie in het lichaam weer vrij gaan stromen en weer in balans komen.

Een consult met de scan kost € 35,00. (Het eerste consult duurt ongeveer 90 minuten)

Welke olien kunnen gebruikt worden?

Het is wel heel belangrijk om goede kwaliteit therapeutische essentiele olien te gebruiken. Parfum of aromatherapie olien werken niet therapeutisch. Eerlijk gezegd doen ze meer kwaad door de toevoeging van chemische middelen. Zelf werk ik met de oliën van Young Living. De frequentie is zo hoog dat alleen een flesje vasthouden al iets met je doet. Verder zijn ze biologische geteeld en niet op dieren getest. Young Living werkt met het Seed to Seal protocol waarbij zij garant staan voor de hoogste kwaliteit van ieder zaadje dat in de grond geplant wordt en de plant die geoogst wordt.

Meer informatie over Simone Bosgra, klik hier

Voor meer informatie of een afspraak:

Simone Bosgra

Tel: 06 27145269
Email: info@simoneawhina.com

Ik heb ook diverse collega’s verspreid over Nederland die ik aan kan raden dus neem gerust contact met mij op als je meer wilt weten.

 

 

Adres

Chiron, Instituut voor Lichaam en Geest

Hoefsmid 3, 1851 PZ, Heiloo

Email: info@chironinstituut.nl

Tel: 06 20488126

Agenda

januari 7, 2019

maandag, 7 januari, 2019 - zondag, 30 juni, 2019 om 00:00
Verwacht !!

juni 28, 2019

vrijdag, 28 juni, 2019 - zondag, 30 juni, 2019 om 09:00 - 22:00
Workshop The Force in You door Alexander Krakolinig


Bekijk de volledige agenda »

Nieuwsbrief

Copyright © Chiron | Ontwikkeld door Specialist in Websites